Mijn naam is Leon Roodenburg (1955). In 1994 ben ik min of meer toevallig begonnen met schilderen door de plakkaatverf van mijn kinderen. Ik vond het schilderen zo leuk dat ik mij inschreef voor een schildercursus. Ik volgde aan de Vrije Academie Dever in Sassenheim de cursus 'modern vrij schilderen' van Paul de Bruijn. In die tijd maakte ik abstracte schilderijen. Daarna ben ik steeds realistischer gaan werken. Ik nam les bij Rudolf Smeets, eerst in Sassenheim en daarna in de Leidsche Academie, Rudolfs eigen atelier aan de Haagweg in Leiden.De laatste jaren volgde ik lessen bij Hein van der Voort in Lisse.
Vaak neem ik een bepaald onderwerp bij de hand en ga daar mee door zolang het me boeit. Daardoor zit er veel variatie in mijn werk.  Zo ben ik momenteel ook bezig met het schilderen van portretten. De rode draad in mijn werk is echter de zee. Na iedere uitstap keer ik steeds weer terug bij de zee. Regelmatig ga ik naar het strand om inspiratie op te doen.
Ik werk veel met olieverf,omdat ik daarmee de kleuren die ik nodig heb het beste kan realiseren. In de loop van de jaren heb ik steeds meer geleerd om onbelemmerd te schilderen en mijn grenzen te verleggen. De manier waarop ik wolkenluchten schilder is daar onder andere het resultaat van. Een wolkenlucht is mijns inziens een abstract landschap waarin je je naar hartelust kunt uitleven als je durft.